Symphony Estates

What’s in a name

Onze naam Symphony Estates is een spreekwoordelijke verwijzing naar een muziekstuk, waarin een harmonisch samenspel van diverse instrumenten een orkest vormt. Zonder solisten, maar een totaal van verschillende onderdelen en details, waarin elk specialisme, elk ambacht en elke invalshoek samen leidt tot de perfecte compositie: de ultieme woning in zijn omgeving.

‘Designing a way of Life’, onze pay off is niet zomaar een mooie spreuk. Hij staat daadwerkelijk voor onze missie. Met onze exclusieve woningen willen wij bedragen aan een manier van leven die past bij onze klanten, zodat zij nog prettiger en comfortabeler kunnen leven. Letterlijk verwijst de belofte naar het ontwerp van een woning of woonomgeving, waarin elk onderdeel en elk detail met onverdeelde aandacht tot in de perfectie wordt gecomponeerd.

How we work

Elk idee begint met intuïtie, afgaan op gevoel. Het is de basis van onze mooie projecten: geen rationele afwegingen, maar simpelweg verliefd worden op een eindbeeld met uitzonderlijke details, mooie materialen en een luxueuze afwerking. Dit eindbeeld vormt letterlijk onze stip op de horizon, waar we vervolgens met alle betrokken partijen naartoe werken. Ontwikkelen vanuit het eindbeeld met aandacht voor ieder detail is typerend voor ons bedrijf en dat maakt onze projecten onvergelijkbaar met welke andere dan ook.

Customer care

Wij zijn ultiem betrokken bij onze potentiële klanten. Wat vinden zij belangrijk en waarom zouden zij mogelijk willen verhuizen? Persoonlijk contact met onze klanten geeft ons inzicht in woonbehoeften en -motieven, waardoor we de woningen optimaal kunnen laten aansluiten bij hun wensen en manier van leven. Omdat we persoonlijk contact erg hoog in het vaandel hebben staan, voeren wij ook zelf de aankoopgesprekken met onze klanten, zonder tussenkomst van een makelaar. Hierdoor kunnen we snel en direct anticiperen op vragen van onze klanten en toelichten waarom we bepaalde keuzes hebben gemaakt.

Sustainability

Wonen heeft alles te maken met de (nabije) toekomst: onze klanten investeren immers in hun wooncomfort voor nu én voor later. Wij hebben daarbij een brede kijk op het begrip duurzaamheid. Dit gaat verder dan enkel de technische aspecten van een woning, zoals optimale isolatie, verwarming zonder gebruik van gas en zonnepanelen. Maar ook een aansluiting voor e-bike of electrische auto, het hergebruik van straatstenen, de aanplant van extra groenzones, gezamenlijk onderhoud of een ondergrondse vuilopslag zijn aspecten die bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Bovenal stellen we onszelf als doel een dorp of stad te verfraaien, zodanig dat men er nu én in de toekomst graag zou willen wonen.

Corporate story

Denkt u eens in…
We beginnen de bouw van een woon- of leefomgeving niet met stenen.
Niet met beton, niet met grond.
Zelfs niet met plannen op papier.
We beginnen met een stip op de horizon. Met ideeën hoe het zou zijn om er te kunnen wonen.
Bij de manier hoe mensen er leven, elkaar ontmoeten.
Zich welbevinden en er gelukkig worden.
Een plek waar ze zich veilig voelen en hun dromen waar kunnen maken.
Of ze door het bos naar hun werk fietsen, of langs het water.
Hoe ze aan hun vrienden vertellen over de buurt waar ze wonen:
“Je weet wel, dat prachtige hofje. Alsof het er al eeuwen staat.
Maar dan volledig op zonne-energie”.
Zulke composities willen wij ontwerpen.
Passend bij de bestaande omgeving, maar vooral bij de manier van leven van de toekomstige bewoners.
Want uiteindelijk doen we het voor hen.
En dan werken we terug vanuit een visie, een eindbeeld.
En gaan we op weg.
Potentiële bewoners. Gemeente. Grondeigenaars. Ontwerpers. Adviseurs. Aannemer.
Alle betrokken partijen als in een symfonie.
Verbonden door de ervaring van een dirigent.
En de kracht van de verbeelding.
Niet in een rechte, rigide lijn.
Maar met ruimte om onderweg bij te sturen.
Zodat de compositie een omgeving is met toekomstwaarde, gelukkige bewoners en een plus onderaan de streep.
Denk je eens in wat dat oplevert, voor alle betrokken partijen.
Stel dat wij op deze wijze de bron kunnen zijn voor welbevinden van mensen?
Dan doen we dat. Met alles wat we in ons hebben. Dat is de stip aan de horizon.