PRACHTIG WONEN IN LEENDE

Temidden van de uitgestrekte natuurgebieden van de Strabrechtse Heide, De Groote Heide en de Achelse Kluis ligt Leende. De bossen, vennen, heide en landerijen bieden u de ideale omgeving voor sport en ontspanning. Of u nu kiest voor fietsen, wandelen, hardlopen of paardrijden; dankzij die uitgestrekte natuur begint het echte vakantiegevoel hier al direct als u de deur uitloopt.
Leende is een karakteristiek dorp, met de typische Brabantse gezelligheid en gastvrijheid hoog in het vaandel. Het rijke cultuurhistorische verleden is hier nog goed zichtbaar in de kerken, molens, nabijgelegen Kasteel Heeze, het streekmuseum en de vele ateliers en galerieën.
Bourgondisch genieten kunt u hier op en top, dat blijkt wel uit de diverse restaurants, terrassen en cafés die de gemeente rijk is, de nieuwste aanwinst is Cucina Basta! direct naast de kerk van Leende. Samen met Heeze biedt Leende een uitgebreid winkelaanbod met volop ruimte voor diverse streekproducten. Er worden regelmatig evenementen georganiseerd, waarvan de Brabantse Dag inmiddels zelfs landelijk bekendheid geniet.

DICHTBIJ EINDHOVEN

Tegelijkertijd bent u binnen 20 minuten in Eindhoven, waar u de beschikking hebt over alle stedelijke voorzieningen die u comfort, gemak en plezier geven; het vliegveld, treinstation, ziekenhuis en een grote diversiteit in winkels, restaurants, en terrassen. Ook voor de bioscoop of een avondje theater biedt Eindhoven u alles wat u maar kunt bedenken.

Wonen in Leende combineert dus het beste van twee werelden; de rust, gezelligheid en natuur van een Kempisch dorp en de voorzieningen van de grote stad heel dichtbij.

HANDIGE LINKS

De gemeente Heeze Leende is ideaal voor levensgenieters, natuurliefhebbers, cultuursnuivers, culinaire fijnproevers en sportievelingen.  Lees meer over de mogelijkheden die deze prachtige omgeving u te bieden heeft op de website van de VVV van de Groote Heide, het uitgestrekte natuurgrenspark waar Leende onderdeel van uitmaakt.